Vapaaehtoiseksi?

bootsOletko sairastanut syömishäiriön ja toipunut siitä? Tai seurannut vierestä kun läheisesi sairastaa? Etelän-SYLI tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia!

Kaipaamme jatkuvasti innokkaita vapaaehtoisia

• vertaistukiryhmän vetäjiksi
  • henkilökohtaiseksi vertaiskaveriksi
  • sähköpostitukihenkilöksi
  • kurssiohjaajaksi
  • blogistiksi
  • luentoisännäksi tai -emännäksi
  • oman kokemustarinan kertojaksi
  • hallitustyöhön

Mikäli koet, että sinulla olisi aikaa, innostusta ja halua tulla mukaan toimintaamme tavalla tai toisella, olet lämpimästi tervetullut. Yhdistys järjestää vapaaehtoisille paitsi koulutusta myös virkistystä ja yhteisiä tapaamisia. Ota rohkeasti yhteyttä!

Läheisten vertaistukiohjaajan muistoja

”Omalta kantilta kyse varsin pitkäaikaiseen ”vertsu-uraan” olivat juuri läheiset – kaikenlaiset ihmiset -, joiden kanssa jaoimme samoja kokemuksia ja huolia, itkimme ja nauroimme, etsimme vastauksia, haimme apua, lohdutimme ja arjessa jaksoimme välillä kuka milläkin konstilla, mutta lähes kaikki me selvisimme. Tapaamisemme olivat ihan mutkattomia, vailla suurempia ”strukturointeja” eli ”tule sellaisena kuin olet” -happeningejä. Arvostin ja arvostan edelleenkin sitä asiantuntijapanosta, jota saimme ryhmäämme varsinkin yhdistyksen alkutaipaleella ja sitten kun toimintaamme alettiin vakinaistamaan. Ilman tätä poikkeuksellisen pitkään jatkunutta vastavuoroista vertsuilua minulta olisi jäänyt paljon näihin sairauksiin liittyviä asioita selvittämättä ja ymmärtämättä! Kiitos siitä kuuluu kaikille läheisille ja sairastaville ja sairauden taakseen jättäneille. Miten ihania ihmisiä on jäänyt myös edelleenkinelämääni – kohta jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.”

Vertaistukiryhmässä koettua

”Ryhmissä on saanut paljon tietoa ja tukea myös itselleen.”

”Voi olla voimana muille ja samalla oppi itse paljon uutta, kuulee koskettavia kokemuksia ja voi olla jakamassa elämän kipeitä asioita. ”

”Yhteisestä vertaisuuden voimasta ja yhteisen asian äärellä on turvallinen olo.”

”Uuden oppiminen ja omien pelkojen voittaminen.”

”Kokemus siitä, ettei syömishäiriökokemus ole turhaa, koska nyt voin auttaa muita samankaltaisissa ongelmissa painivia.”

”Ihanan haastavaa, mutta samalla virkistävää toimintaa.”

”Siitä saa hyvän mielen, kun huomaa, että on voinut olla jollekin avuksi ja tueksi.”

”Palkitsee, kun kiitetään, että miten tärkeää on saada vertaistukea.”

”Antaa myös uusia näkökulmia yleensä elämään.”