Sinut on haastettu! Lähde mukaan kehopositiivisuuden rintamaan Älä laihduta -päivänä 6.5.!

 

Älä laihduta -päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2008. Kuluneiden vuosien aikana painoon ja laihduttamiseen liittyvät asenteet ovat muuttuneet sallivampaan suuntaan. Kehopositiivisuus ja itsensä hyväksymisen sanoma on levinnyt ja saanut paljon lisää jalansijaa. Silti elämme edelleen hyvin ristiriitaisessa ympäristössä, joka toisaalta kannustaa arvostamaan itseä, mutta toisaalta painostaa laihduttamaan ja kohtelemaan omaa kehoa äärimmäisen ankarasti.

Älä laihduta -päivä kannustaa ihmisiä luopumaan jatkuvasta laihdutusajattelusta ja hyväksymään itsensä ihanana sellaisena kuin on. 

Lue lisää Älä laihduta -päivästä http://www.syomishairioliitto.fi/ajankohtaista/tapahtumat/ala-laihduta-6-5.html

Syömishäiriöliitto-SYLI ry jäsenyhdistyksineen viettää Älä laihduta -päivää ympäri Suomen eri tavoin. Myös Etelän-SYLI ry on mukana menossa!

Etelän-SYLI ry osallistuu päivään

  • haastamalla jokaisen mukaan #vaakakapinan kehopositiivisuus-vallankumoukseen! Lue alta lisää #vaakakapina n kampanjoinnista.
  • toteuttamalla body positive -henkistä sanomaa levittävän Älä mahdu muottiin -valokuvauskampanjan yhdessä valokuvaajien Mirkku Merimaa ja Nina Stolt kanssa! Kurkkaa mistä on kysymys Älä mahdu muottiin -kuvausten tapahtumasta https://www.facebook.com/events/1678484522460723/
  • jalkautumalla jakamaan flyereita Helsingin keskustaan, Narinkkatorille Kampin edustalle 6.5. klo 11-13.

Lähde sinäkin mukaan: Osallistu somessa #älälaihduta #vaakakapina, lähde mukaan Älä mahdu muottiin -kuvauksiin tai tule moikkaamaan Etelän-SYLIn vapaaehtoisia lauantaina Narinkkatorille! Lue lisää Etelän-SYLIn tapahtumasta https://www.facebook.com/events/1043672439067340/

Haastathan ystäväsikin mukaan!

 

 


Vaakakapina on kehopositiivisuuden vallankumous

Syömishäiriöliitto on iloinen ja innostunut Ylen koko vuoden kestävästä Vaakakapina-kampanjasta.

”Vaakakapina on kehopositiivisuuden vallankumous”, kertoo kapinapäällikkö Jenny Lehtinen. ”Kehotamme ihmisiä lopettamaan laihduttamisen ja ottamaan takaisin vallan omaan vartaloonsa. Haluamme, että kaiken kokoiset vartalot tuodaan esiin ilman kauhistelua.”, Jenny linjaa Vaakakapinan tavoitteita.

Jo yli 50 000 keskustelijaa osallistuu kampanjan Facebook-yhteisöihin. Kapinalle on selvästi kysyntää.

Haastamme median liittymään Vaakakapinaan

Viime vuoden Älä laihduta -päivänä Syömishäiriöliitto-SYLI ry ja sen jäsenyhdistykset saivat kymmeniä bloggaajia mukaan jakamaan kehopositiivisuuden sanomaa. Nyt haastamme yhdessä kapinapäällikkö Jennyn kanssa median liittymään Vaakakapinaan ja Älä laihduta -päivän henkeen.

”Kyllä mä haluan haastaa jokaisen median edustajan mukaan miettimään, millaista kehokuvaa tässä maassa välitetään. Ymmärtämään ja sen myötä kantamaan vallan mukana tulevan vastuun siitä, miten ihmiset kokevat oman itsensä ja oman vartalonsa. Koska kaikki kehopuhe vaikuttaa, kaikkein pienimpiinkin”, Jenny muistuttaa.

 Jokaisella on oikeus olla omannäköinen ja ainutlaatuinen. Oletko mukana?

 

Lisää Vaakakapinasta: http://yle.fi/aihe/vaakakapina

 

Liitto ja sen jäsenyhdistykset ympäri Suomen viettävät Älä laihduta -päivää eri tavoin. Tapahtumat kootaan Facebook-sivulle https://www.facebook.com/alalaihduta/ sekä liiton nettisivuille http://www.syomishairioliitto.fi/ajankohtaista/tapahtumat/ala-laihduta-6-5.html

Sivut päivittyvät jatkuvasti.

 

Lisätiedot:

Viestintävastaava Terhi Luukkainen

puh. 040 754 4933

viestinta@syomishairioliitto.fi