Ammattilaiselle

Etelän-SYLIn vertaistuki on ollut monelle syömishäiriöstä toipuvalle sekä sairastavan läheiselle tärkeä apu. Eri kohdissa toipumista olevat vertaisryhmäläiset antavat toisilleen voimaa ja toivoa paranemisesta, jopa silloin, kun oma tilanne tuntuu täysin lukkiutuneelta. Läheiset ovat kokeneet saaneensa yhdistykseltämme paitsi vertaistukea, myös tietoa sekä kokemuksia siitä, miltä sairaus tuntuu.

Yhdistyksellemme on tärkeää tehdä yhteistyötä hoitopuolen ammattilaisten sekä muiden mielenterveysalan toimijoiden kanssa. Koemme, että vertaistuki voi parhaimmillaan täydentää syömishäiriöhoitoa yhtenä tärkeänä elementtinä.

Yhdistyksemme tarjoaa perinteisten vertaistukiryhmien lisäksi sähköpostitukea ja henkilökohtaisen tuen mahdollistavaa vertaiskaveritoimintaa. Lisäksi järjestämme yhteisiä virkistystapahtumia, toipumista tukevia työpajoja ja kursseja sekä asiantuntijaluentoja, joille myös ammattilaiset ovat tervetulleita. Ne toipuvat, joiden on vaikeaa tulla suoraan ryhmään, voivat tulla tapaamaan meitä työntekijöitä tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö voi olla läheisen lisäksi esimerkiksi terveydenhoitaja, kuraattori, asuntolan ohjaaja tai vastaava ammattilainen. Myös viikoittain järjestettävään kahvihetkeen ovat tukihenkilöt tervetulleita.

Viestimme on, että syömishäiriöstä toipuminen on mahdollista ja toivoa on – ihan jokaisella. Tulemme mielellämme kertomaan yhdistyksestämme sekä jakamaan kokemuksiamme syömishäiriöstä toipuneina tai läheisenä vierellä kulkeneena. Kokemusasiantuntijamme ovat käytettävissä esimerkiksi erilaisissa ryhmissä, luennoilla tai muissa tilaisuuksissa. Olemme avoimia myös muille yhteistyöehdotuksille, otathan rohkeasti yhteyttä mahdollisen idean saatuasi – tai sitten voidaan istua alas ja ideoida yhdessä erilaisia vaihtoehtoja.

Sivuiltamme löytyy paitsi tietoa, myös toipumistarinoita ja palautetta, jota olemme saaneet toiminnassamme mukana olevilta ihmisiltä. Jos joku asia jää mietityttämään, otathan yhteyttä työntekijöihin.

Lue lisää:

Lataa esite sairastuneelle / toipuvalle »

Lataa esite läheiselle »

Lataa esite på svenska »

Materiaalisivultamme voit myös tulostaa ryhmien koonnit jaettavaksi eteenpäin tai esille ilmoitustaululle.