Sairastuneelle / Toipuvalle

Se, että luet näitä sivuja, kertoo, että olet ottamassa rohkean askeleen kohti toipumista. Me haluamme tukea sinua tällä matkalla. Tarjoamme vertaistukea erilaisissa ryhmissä sekä kursseilla. Järjestämme myös virkistystä sekä luentoja, joilla käsitellään itsetuntoa tukevia teemoja. Me emme kysele sinulta diagnoosia tai arvota ihmisiä painon tai oireilun mukaan. Meille on tervetullut jokainen, joka on huolestunut omasta syömiskäyttäytymisestään.

Syömishäiriö on sairaus, josta ei ole helppo puhua. Siihen liittyy salailua, piilottelua, joskus jopa valehtelua, vaikeita tunteita ja tunteista vieraantumista. Elämä voi tuntua täysin tyhjältä tai täyttyä suorittamisella ja rutiineilla sekä kielloilla ja ehdoilla. Syömishäiriö etäännyttää todellisesta itsestä. Me Etelän-SYLIssä tiedämme, miltä syömishäiriö tuntuu, koska olemme kokeneet sen. Tiedämme myös, että syömishäiriöstä on mahdollista toipua – pienin askelin, kaikessa rauhassa, itseään kuunnellen. Toiminnassamme on mukana paljon ihmisiä, jotka ovat kääntäneet sairauskokemuksensa voimavarakseen ja toimivat nyt vertaistukena muita auttaakseen.

Tutustu toimintaamme ja valitse ne toimintamuodot, jotka tuntuvat sinusta sopivimmilta. Sivuiltamme löydät myös tietoa syömishäiriöiden monista eri muodoista sekä hoitovaihtoehdoista. Jos suoraan ryhmään tuleminen tuntuu sinusta liian vaikealta, voit myös tulla ensin tapaamaan työntekijöitä ja tutustumaan tilaamme. Soitathan etukäteen, jotta tiedämme olla paikalla ja osaamme varata aikaa tapaamiselle.
Voimia toipumisen tielle!

 

Lue lisää:

Lataa esite »