Kokemuspohjaista vertaistukitoimintaa sinua varten, vaikka kotisohvalta käsin!
Verkkovertaistukiryhmän tarkoituksena on tarjota toivoa ylläpitävä paikka, missä jakaa mieltä askarruttavia ajatuksia ja saada vertaistukea. Sinulla ei tarvitse olla diagnoosia tai hoitosuhdetta tullaksesi mukaan. Verkkoryhmissä noudatetaan pitkälti samoja periaatteita kuin kasvokkain kokoontuvissa ryhmissä.
Zoom-verkkovertaistukiryhmiin osallistutaan kasvot näkyvillä (kamera päällä) joten huomioithan, etteivät ulkopuoliset näe tai kuule keskustelua. Ryhmään ei voi osallistua lenkiltä tai muuten ulkoillessa, joten asetuthan aloillesi ja rauhoitut hetkeen. Toipumismyönteinen ilmapiiri syntyy jokaisen osallistujan panoksesta, joten keskustellaanhan hyvässä hengessä ja noudatetaan alla olevaa huoneentaulua.
Erityistä huomiota kiinnitetään yksityisyyden suojan kunnioittamiseen, eikä toisista ryhmäläisistä tai ryhmäläisten henkilökohtaisista asioista keskustella. Lisäksi verkkotoiminnassa noudatetaan yleisiä tietoturvakäytänteitä.
Osallistuminen ei edellytä Zoomiin rekisteröitymistä, riittää kun klikkaat osallistumislinkkiä. Linkin löydät yhdistyksen verkkosivuilla olevasta tapahtumakalenterista. Kun klikkaat linkkiä, liityt ensin odotushuoneeseen ja ohjaajat päästävät sinut sisään ryhmään. Ryhmään pääsy sulkeutuu 5 min alkamisajan jälkeen. Tämän jälkeen ryhmään ei oteta enää uusia osallistujia. Ohjaajina toimivat yhdistyksen koulutetut ja omakohtaista kokemusta omaavat vapaaehtoiset. Zoomin käyttöönotto on helppoa ja onnistuu nopeasti ohjeen avulla. Lisätietoa henkilötietojen käsittelytoimista voit lukea täältä!
Huoneentaulu:
- Omasta voinnista on lupa puhua. Ryhmässä ei kuitenkaan kuivailla oireilua yksityiskohtaisesti eikä puhuta laihduttamisesta. Sen sijaan on suotavaa keskustella mm. siitä, miten päästä eroon laihduttamisesta ja/tai laihduttamisajatuksista.
- Keskusteluun ei tuoda tarkkoja lukuja ruokaan, liikkumiseen tai painoon liittyen.
- Ruokaa / ruokavalintoja ei ole tarpeen kommentoida tai arvottaa.
- Lääkkeiden kauppanimiä tai hoitavia henkilöitä ei mainita nimeltä.
- Ryhmä toimii luottamuksella: omista oivalluksista saa kertoa ulkopuolisille, ei toisten asioita. Noudatetaan tietosuojaan liittyviä yleisiä periaatteita.
- Asioista saa olla eri mieltä mutta kunnioitetaan jokaisen asiantuntemusta omasta tilanteestaan.
- Jokaisen ajatukset ja mielipiteet ovat yhtä arvokkaita.
- Ryhmässä toimitaan päihteettömänä.
- Muistetaan, ettei vertaistukitoiminta ole hoitoa, terapiaa tai lääkinnällistä neuvontaa.