Tapahtumat

Ladataan tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kohti lempeää liikuntasuhdetta -työpaja alkaa !

1.11.

Onko sinulla taipumusta pakkoliikkumiseen osana syömishäiriöoireiluasi?
Toivoisitko löytäväsi rentoutta, iloa ja lempeyttä liikkumiseen?

Kohti lempeää liikuntasuhdetta on työpaja, jossa pääset työstämään näitä teemoja yhdessä ammattilaisen ja muiden kurssilaisten kanssa. Työpaja toteutuu kuukauden ajan 1.-30.11. Howspace-etätyötilassa sekä yhtenä lähitapaamisena, joka pidetään Etelän-SYLIn toimitilassa Kaapelitehtaalla torstaina 17.11. klo 17.30-19.30.

Osallistujat pääsevät kuukaudeksi etätyötilaan, jossa liikunta-aihetta käsitellään aluksi kahden viikon ajan ennen lähitapaamista. Työtilassa on erilaisia orientointitehtäviä, yleistä informaatiota aiheesta ja mahdollisuus tuoda itselleen tärkeitä kysymyksiä esiin, joita voidaan käsitellä lähitapaamisessa.

Kahden tunnin lähitapaamisessa käsitellään etukäteen tulleita aiheita ja kysymyksiä, pohditaan pareittain ja ryhmässä lempeän liikkumisen esteitä, liian kovan liikunnan haittoja ja toisaalta keholle sopivan ja itselleen mieluisan liikunnan hyötyjä. Etsitään yhdessä vastausta siihen, mikä on se minulle sopivin tapa harrastaa liikuntaa ja liikkua.

Lähitapaamisen jälkeen osallistujilla on vielä kahden viikon ajan pääsy työtilaan. Siellä voi edelleen esittää kysymyksiä, omia havaintojaan ja näkemyksiään sekä kerrata työpajan kaikkia materiaaleja.

Howspacessa työpaja etenee eriaikaisesti eli jokainen etenee omaa tahtiaan, ensin orientointijakson 2 viikkoa ja sitten jälkihoito-osuuden 2 viikkoa. Työpajaan on hyvä varata muutama tunti aikaa / 2 viikkoa.

Työpajan hinta on 5€ Etelän-SYLIn jäsenille, 7€ ei-jäsenille

Ilmoittautumiset: kaisa.lehtonen@etelansyli.fi

 

Työpajan ohjaana toimii Jouni Kuivalainen:

”Työskentelen Syömishäiriökeskuksessa Oman Elämänsä Urheilija- projektin koordinaattorina sekä koulutusten kehittäjänä. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa terveystieteitä, pääaineeni on liikuntalääketiede ja kirjoitan parhaillaan kandityötäni aiheesta ”Liikunta syömishäiriöhoidon tukena”. Työssäni OEU- projektissa olen päässyt mm. kehittämään omaa hoitomallia urheilijoille sekä syvällisesti perehtymään liikunnan ja syömishäiriöiden monimutkaiseen suhteeseen.

Toimin myös 10-vuotiaitten poikien koripallovalmentajana. Laji- ja fysiikkavalmennusta koripallon ja jalkapallon parissa olen tehnyt 17 vuotta, valmennettavat ovat olleet 6-20 -vuotiaita. Urheilu ja liikunta ovat aina olleet tärkeä osa elämääni ja yliopisto-opinnot sekä työni Syömishäiriökeskuksessa ovat tuoneet monia uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia aiheeseen. Olemme liikkujina aina omanlaisiamme ja liikuntasuhteemme on yksilöllinen. Liikunnan ja liikkumisen pitäisi ensisijaisesti olla iloinen ja hyvinvointia tukeva asia. Sen ilon löytäminen ei aina ole yksinkertaista, mutta ehdottomasti vaivan arvoista.”

Tiedot

Päivämäärä:
1.11.
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , ,

Järjestäjä

Etelän-SYLI ry
Sähköposti:
info@etelansyli.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Toimintakauden ohjelma