Loading Map....

Ajankohta:
23/05/2017
17.30–19.30

Paikka:
Toimisto


Psykoterapeutti Henriika Maikku luennoi aiheesta

SYÖMISHÄIRIÖ JA PARISUHDE

Illan aikana tarkastelemme monesta eri näkökulmasta syömishäiriöitä ja parisuhdetta. Olet tervetullut yhdessä ja erikseen kumppanisi kanssa yhtä lailla kuin sinkkunakin.
Parisuhde on usein se ihanin, kamalin, vaikein ja paras elämän ihmissuhde. Halu läheisyyteen ja yhteyteen sekä toisaalta kaipuu omaan tilaan ovat molemmat keskeinen osa ihmisenä olemista. Usein hyvin toimivassa parisuhteessa molempien omat jutut sekä toisaalta yhteinen aika, turva ja nautinto läheisyydessä ovat tasapainossa.

Elämä on jatkuva matka toisten ihmisten läheisyydestä yksinoloon ja taas takaisin. Parisuhteesta on helppo puhua teoriassa, mutta kuinka oikeasti kertoa omista huolista, peloista ja loukkaantumisista? Kuinka riidellä, kuinka sopia? Kuinka antaa toisen koskea, kun oma keho ällöttää?  Kuinka uskaltaa avata sydän silloinkin, kun se on joskus särkynyt? Kuinka ottaa vastuu omasta käytöksestä, ja tulla yli puolitien vastaan? Paljaus, haavoittuvuus ja intohimo ovat voimakkaita asioita kaikille meistä ja syömishäiriö tuo siihen aivan omat haasteensa. Syömishäiriö vaatii aikaa ja vie energiaa. Se pitää sisällään usein loputtoman määrän sääntöjä, ja aiheuttaa salaamista, pelaamista ja valehtelua. Se voi pahimmillaan olla kuin parisuhteen kolmas pyörä, jota kumpikaan ei toivo.

Ilta pitää sisällään luennon ja muutamia harjoituksia, joiden avulla voit syventyä tarkastelemaan hiukan syvemmin omaa elämääsi.

 

Luento pidetään yhdistyksen toimitilassa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1, B-rappu, 4. krs) tiistaina 23.5. klo 17.30-19.30.

Luento on maksuton, ilmoittautumiset: kaisa(at)etelansyli.fi

Tulosta luennon esite tästä !

Katso kaikki tapahtumat »