Loading Map....

Ajankohta:
02/07/2018
17.00–18.30

Paikka:
Toimisto


Kaikille avoimen ja matalan kynnyksen meditaatiotunnin aikana yritetään rauhoittaa mieltä ja lähestyä myötätunnon monenlaisia, voimaannuttavia vivahteita. Myötätunto voi auttaa kärsimyksen kohtaamisessa ja kärsimyksen vähentämisessä. Tunnin keskipisteessä on Etelän-SYLI:n vapaaehtoisen vetämiä meditaatioharjoituksia.

Meditaatiotuntiin osallistuminen ei edellyttää mitään aiempia meditaatiokokemuksia. Ei tarvitse miettiä, meditoiko oikein vai väärin, koska meditaatioissa ei ole oikeaa tai väärää. Meditaatio voi johtaa rentoutumiseen, mutta ei välttämättä. Päinvastoin, meditaatiossa usein kohdataan osittain vaikeita ajatuksia, tunteita ja kehon kokemuksia, mutta meditaation tuoma tietoinen läsnäolo voi auttaa käsittelemään niitä. Vaikka meditaatiossa on lainalaisuuksia itämaisesta viisausperinteestä ja buddhalaisuudesta, kyseessä ei ole millään tavalla uskonnon harjoittamista.

Jokainen tunti alkaa lyhyellä saapumis- ja rauhoittumismeditaatiolla (rauhoittavaan rytmiin hengittäminen). Sen jälkeen tulee pitempi meditaatioharjoitus, jonka aihe ja keskipiste vaihtelee tunnista toiseen (esim. myötätuntoinen tunteiden tiedostaminen, turvapaikan luominen, yhteys minän eri puoliin). Harjoitteet tehdään istualtaan sohvalla tai tuoleilla.

Meditaatiotunnin jälkeen voi vielä jäädä noin puoleksi tunniksi teekupin ääreen ja jutella meditaation aikana ilmenneistä kokemuksista tai muista ajankohtaisista mietteistä. Osallistuminen keskusteluosioon on vapaaehtoista ja kokemuksistaan ja ajatuksistaan voi kertoa sen verran kuin tuntuu hyvältä.

Kokoonnumme kaksi kertaa kesäkuussa, su 3.6. ja 10.6. klo 15.30-n. 17 ja kaksi kertaa heinäkuussa ma 2.7. ja 16.7. klo 17.00-18.30 Etelän-SYLIn toimitilassa Kaapelitehtaalla, osoitteessa Tallberginkatu 1 B-rappu, 4. krs.

Myötätunto ei ole mikään yksiselitteinen käsite – tulee mukaan tutkimaan, mitä se tarkoittaa sinulle!

Tunti on kaikille maksuton, ei ilmoittautumista!

Katso kaikki tapahtumat »