Ensi viikolla luvassa on monipuolista toimintaa: Vertaistukiryhmiä ahmimistyyppisesti oireileville ja sairastaville/toipuville sekä ryhmächatteja laihuushäiriöstä toipuville ja ahmimistyyppisesti oireileville.
Lisäksi järjestämme ensitietoluennon, jolla käsitellään syömishäiriöitä yleisesti ja kerrotaan Kirkkonummen alueen hoitopolusta. Viikon loppupuolella pääsee myös joogaamaan ja meditoimaan! Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tavan osallistua.

- Ma 22.3. klo 14.30–16: Zoom-kahvihetki
- Ma 22.3. klo 18–19.30: Ahmimistyyppisesti oireilevien vertaistukiryhmä
- Ti 23.3. klo 18–19.30: Laihuushäiriöistä toipuvien ryhmächat
- Ke 24.3. klo 9–11: Tuki- ja neuvontachat
- To 25.3. klo 16–17: Zoom-kahvihetki
- To 25.3. klo 17.30–19.30: Kirkkonummen ensitietoluento
- To 25.3. klo 18–19.30: Ahmimistyyppisesti oireilevien ryhmächat
- To 25.3. klo 18.30–20: Zoom-meditaatio: Myötätuntoinen mieli
- Pe 26.3. klo 17.30–19: Kohti kehoa – pehmeän joogan Zoom-tunti
- Su 28.3. klo 17–18.30: Sairastavien ja toipuvien vertaistukiryhmä
LISÄTIETOA:
Kirkkonummen Zoom-ensitietoluento: Syömishäiriöt – mistä on kyse?
to 25.3. klo 17.30–19.30; MAKSUTON
Osallistu etäluennolle tästä!
Luento tarjoaa kattavasti tietoa syömishäiriöitä sairastaville ja sairastavien läheisille sekä kaikille heille, joita aihe tavalla tai toisella koskettaa. Illan aikana kuullaan Etelän-SYLI:n toiminnanohjaajan osuus syömishäiriöistä, sairauden vaiheista ja yhteydessä olevista tekijöistä sekä asiantuntijavieraana toimivan hoitoalan ammattilaisen osuus Kirkkonummen alueen hoitopolusta. Ensitietoilta päätetään syömishäiriötä sairastaneen ja siitä toipuneen kokemuspuheenvuoroon. Lisätietoa: suvi.ala-venna(at)etelansyli.fi. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
Kohti kehoa – pehmeän joogan Zoom-tunti
Pe 28.3. klo 17.30–19; MAKSUTON
Ohjaajana joogaopettaja Emmi Ohraniemi
Osallistu tunnille tästä!
Tunnit ovat sekoitus hengityksen mukana virtaavaa hidasta flow- ja yin-joogaa sekä kehollisia harjoituksia, ja niissä on teemasta riippuen joko pysähtynyt tai hieman liikkuvampi tunnelma. Kehotietoisuutta lisäävä ja hermostoa rauhoittava liike antaa sinulle mahdollisuuden tutkia omaa kehoasi armollisesti ja sallivasti. Entä jos kehosi onkin hyvä ja arvokas juuri näin? Helmikuun teemana on hyväksyminen. Kevään muiden tuntien teemat: 23.4.: lempeys ja 28.5.: luottamus. Voit osallistua yksittäisille tunneille. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.
Älä laihduta -päivän luento:
Kehoitsetunto median ja kommenttien ristipaineessa – miten vahvistat pienestä pitäen?
To 6.5. klo 17.30–19; MAKSUTON
Luennoitsijana lastenpsykiatri, nuorisolääkäri Raisa Cacciatore
Yleisöluennon aiheita ovat kehoarmollisuus, kehoylpeys ja se, miten itsetuntoa ja omaa kehotunnetta voi vahvistaa koko elämän ajan. Kehotunne on oma kokemus. Miten olla vieraantumatta kaikesta, mitä kehossa tapahtuu? Myönteisten tunteiden vahvistaminen ja hyvän huomaaminen on tunnetaitojen aatelia. Nautintokasvatusta tarvitaan ja mielihyvän tavoittelua terveellisesti. Kaikki ovat ihania, kukaan ei ole kaunis tai kaikki ovat. Vastuullinen painopuhe tavaksi. Katse ja kosketus kertovat paljon. Yhteenkuuluvuus, ilo, leikki, merkityksellisyys, osallisuus ja kosketus vahvistavat lasta. Löydä myönteinen tapa ohjata: mitä saa tehdä (eikä mitä ei saa tehdä)? Kaikki mediassa ei ole totta. On okei olla ihan tavallinen. Tavallisuus on taivaallista. Osallistumislinkki lisätään tapahtumakalenteriimme myöhemmin.
Tuleva läheisten vertaistukiryhmä:
Läheisten avoin Zoom-vertaistukiryhmä
ke 7.4. klo 17.30–19.30; MAKSUTON
Osallistu ryhmään tästä!
Teemana psykoterapia: suuntaus ja ajankohta (Lea Attila Syömishäiriökeskuksesta). Läheisten avoimessa vertaistukiryhmässä sinulla on mahdollisuus keskustella yhdistyksen vapaaehtoisten ja muiden läheisten kanssa oman läheisen sairauteen liittyvistä asioista ja omasta jaksamisesta. Ryhmät ovat avoimia kaikille. Sinun ei tarvitse ilmoittautua. Olethan ajoissa paikalla, koska ryhmään sisään pääsy sulkeutuu klo 17.35. Ryhmä kokoontuu tänä keväänä vielä 5.5. (vapaaehtoisen kokemuspuheenvuoro) ja 2.6.
Tulevia etäluentoja:
Luennot toteutetaan Zoom-etäyhteydellä keskiviikkoisin klo 17.30–19.30.
HUOM! BED-luento 31.3. toteutuu klo 18.15–19.30
31.3. Asiaa ahmintahäiriöstä (BED); psykiatri, professori Anna Keski-Rahkonen
28.4. Traumat syömishäiriön taustalla; Marita Kotro
26.5. Kokemuspuheenvuoro; Etelän-SYLIn vapaaehtoinen
30.6. Pohjaton nälkä toipumisen vaiheena; Elina Gambardella
Tuleva etätyöpaja:
Tunteiden tunnistaminen ja käsittelytaidot (Zoom)
la 8.5. ja 15.5. klo 10–12.30
Osallistumismaksu: 5 € jäsenille, 7 € ei-jäsenille.
Etätyöpajan ohjaa psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti Monica Ålgars, jolla on pitkä kokemus syömishäiriöiden parissa työskentelystä. Ilmoittautumiset: kaisa.lehtonen(at)etelansyli.fi. Huom! Ilmoittautumalla sitoudut molempiin kurssipäiviin! Osallistumislinkki lähetetään jokaiselle ilmoittautumisen jälkeen. Lisätietoa kurssin sisällöstä luvassa lähiaikoina.
Tutustu muuhun kevään 2021 toimintaan! Muutokset ovat mahdollisia.
HUOM! Ryhmien mahdolliset muutokset päivitetään verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin. Varmistathan ryhmien kokoontumiset sieltä.