Vehreys ja valo alkavat vallata luonnon. Kasvun kohinaa on huomattu myös ahmintahäiriö-luennolle tulevalla viikolla osallistuvien määrässä. Luennosta on FB-tapahtumasivun mukaan kiinnostunut 591 ihmistä ja 93 on jo ilmoittanut osallistuvansa! Mukaan mahtuu 500 osallistujaa, joten lämpimästi tervetuloa!

Toimistomme on kiinni pääsiäisen ajan 2.–5.4. Pääsiäismaanantaina 5.4. on kuitenkin luvassa vapaaehtoisten ohjaama Toisen pääsiäispäivän teehetki (lisätietoa alla). Seuraava viikkotiedote jaetaan vielä ennen juhlapyhiä to 1.4. Toimintamme jatkuu etäyhteyksin vielä ainakin toukokuun loppuun.
- Ma 29.3. klo 9–11: Tuki- ja neuvontachat
- Ma 29.3. klo 14.30–16: Zoom-kahvihetki
- Ma 29.3. klo 18–19.30: Ahmimistyyppisesti oireilevien vertaistukiryhmä
- Ti 30.3. klo 18–19.30: Laihuushäiriöistä toipuvien ryhmächat
- Ke 31.3. klo 9–11: Tuki- ja neuvontachat
- Ke 31.3. klo 18.15–19.30: Etäluento: Asiaa ahmintahäiriöstä (BED)
- To 1.4. klo 16–17: Zoom-kahvihetki
- Pe-ma 2.–5.4. Pääsiäinen / toimisto kiinni
LISÄTIETOA:
Laihuushäiriöistä toipuvien ryhmächat
Tukinetissä joka tiistai 30.3.–25.5. klo 18–19.30; MAKSUTON
Oletko toipumassa laihuushäiriöstä ja kaipaisit vertaistuellista keskustelua? Ryhmächatissa keskustellaan vertaistuellisessa hengessä mieltä askarruttavista asioista yhdessä muiden ryhmäläisten ja vertaisohjaajien kanssa. Ryhmächat on toivoa ylläpitävä paikka, jonka kautta saada vertaistukea omaan toipumiseen. Toipumismyönteinen ja turvallinen ilmapiiri syntyy hyvässä hengessä keskustelusta, joten ennen mukaan tulemista, olethan ystävällinen ja perehdy huoneentauluun. Ryhmächattiin voi osallistua Tukinettiin nimimerkillä rekisteröityneet henkilöt. Voit liittyä chattiin osoitteessa www.tukinet.net. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ja ryhmän ollessa täysi siirryt jonoon.
Etäluento: Asiaa ahmintahäiriöstä (BED)
ke 31.3. klo 18.15–19.30; MAKSUTON
Osallistu etäluennolle tästä!
Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan ahmintahäiriöstä (BED)! Millaiset asiat aiheuttavat ahmintoja? Millaisia hoitokeinoja on kehitetty? Mitä sinä voit tehdä? Käymme myös läpi, mitä uusi tutkimus kertoo ahminnoista. Tämä luento huomioi kehojen ja sukupuolten moninaisuuden, sillä ahmintaa esiintyy kaikilla sukupuolilla. Luennoitsijana psykiatri, professori Anna Keski-Rahkonen. Maksuttomalle luennolle voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Ei erillistä ilmoittautumista. Luento toteutetaan Zoom-etäyhteydellä. Sinun ei tarvitse rekisteröityä tai ladata koneellesi erillisiä ohjelmia.
Älä laihduta -päivän luento:
Kehoitsetunto median ja kommenttien ristipaineessa – miten vahvistat pienestä pitäen?
To 6.5. klo 17.30–19; MAKSUTON
Luennoitsijana lastenpsykiatri, nuorisolääkäri Raisa Cacciatore
Yleisöluennon aiheita ovat kehoarmollisuus, kehoylpeys ja se, miten itsetuntoa ja omaa kehotunnetta voi vahvistaa koko elämän ajan. Kehotunne on oma kokemus. Miten olla vieraantumatta kaikesta, mitä kehossa tapahtuu? Myönteisten tunteiden vahvistaminen ja hyvän huomaaminen on tunnetaitojen aatelia. Nautintokasvatusta tarvitaan ja mielihyvän tavoittelua terveellisesti. Kaikki ovat ihania, kukaan ei ole kaunis tai kaikki ovat. Vastuullinen painopuhe tavaksi. Katse ja kosketus kertovat paljon. Yhteenkuuluvuus, ilo, leikki, merkityksellisyys, osallisuus ja kosketus vahvistavat lasta. Löydä myönteinen tapa ohjata: mitä saa tehdä (eikä mitä ei saa tehdä)? Kaikki mediassa ei ole totta. On okei olla ihan tavallinen. Tavallisuus on taivaallista. Osallistumislinkki lisätään tapahtumakalenteriimme myöhemmin.
Tulevia vertaistukiryhmiä:
Toisen pääsiäispäivän teehetki (Zoom)
Ma 5.4. klo 18–19.30; MAKSUTON
Zoom-ryhmään pääset tästä!
Lämpimästi tervetuloa toisen pääsiäispäivän teehetkeen! Ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joita oma syöminen, liikunta tai kehonkuva tavalla tai toisella mietityttää. Sinulla ei tarvitse olla diagnoosia tai hoitosuhdetta ja voit tulla paikalle vaikka vain kuuntelemaan. Ryhmää ohjaavat vertaistukihenkilöt, joilla on oma kokemus syömishäiriön sairastamisesta ja siitä toipumisesta. Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta toivomme, että tulet paikalle ryhmän alkamisaikaan klo 18.00. Zoom-ryhmään osallistutaan kamera päällä, minkä vuoksi keskustelun näkyminen ja kuuluminen muille tulee suojata. Mietithän tarkkaan, mistä paikasta osallistut ja mitä kaikkea selkäsi takaa näkyy. Ryhmään ei voi osallistua lenkiltä tai muuten ulkoillessa.
Pitkään sairastaneiden ryhmä (Zoom)
Ke 21.4. klo 17–18.30; MAKSUTON
Zoom-ryhmään pääset tästä!
Joskus syömishäiriö tuntuu jäävän rinnalla kulkevaksi kumppaniksi pidemmäksi aikaa kuin itse haluaisi. Toipuminen pitkittyy ja parempien jaksojen jälkeen takapakit tuntuvat jo tutuilta. Sairastaminen tuntuu kehossa ja mielessä. Osa ryhmäkerroista vietetään asiantuntijan alustamana ennalta valitun teeman pohjalta. Osa ryhmäkerroista on pelkästään vapaaehtoisvetoisia. Vapaaehtoisemme ovat syömishäiriön läpikäyneitä ja sairaudesta toipuneita vertaistukiohjaajia. Me emme kysele diagnoosia emmekä sairautesi kestoa. Ei ilmoittautumista.
Kevään viimeinen teemoitettu kokoontuminen ja alustaja:
21.4. Unihäiriöt, fysioterapeutti Iida Viitasalo
Tuleva läheisten vertaistukiryhmä:
Läheisten avoin Zoom-vertaistukiryhmä
ke 7.4. klo 17.30–19.30; MAKSUTON
Osallistu ryhmään tästä!
Teemana psykoterapia: suuntaus ja ajankohta (Lea Attila Syömishäiriökeskuksesta). Läheisten avoimessa vertaistukiryhmässä sinulla on mahdollisuus keskustella yhdistyksen vapaaehtoisten ja muiden läheisten kanssa oman läheisen sairauteen liittyvistä asioista ja omasta jaksamisesta. Ryhmät ovat avoimia kaikille. Sinun ei tarvitse ilmoittautua. Olethan ajoissa paikalla, koska ryhmään sisään pääsy sulkeutuu klo 17.35. Ryhmä kokoontuu tänä keväänä vielä 5.5. (vapaaehtoisen kokemuspuheenvuoro) ja 2.6.
Tulevia etäluentoja:
Luennot toteutetaan Zoom-etäyhteydellä keskiviikkoisin klo 17.30–19.30.
28.4. Traumat syömishäiriön taustalla; Marita Kotro
26.5. Kokemuspuheenvuoro; Etelän-SYLIn vapaaehtoinen
30.6. Pohjaton nälkä toipumisen vaiheena; Elina Gambardella
Tuleva verkkovertaistukiryhmä:
English-speakers’ peer support group chat
Apr 8th from 6 to 7.30 pm
Do you feel that food has become a problem for you? Or that food, eating habits or sports have become ways of controlling your emotions? The purpose of the group chat is to maintain hope and offer a place where you can share difficult thoughts and feelings. The atmosphere will be safe and recovery-oriented. Please, read the group chat principles carefully beforehand. Only a registered person can participate in the group chat. You can register under a screen name here and find the group chat here. The language of the website is Finnish, but the chat is in English. Chat hosts are Etelän-SYLI’s trained volunteers.
Tutustu muuhun kevään 2021 toimintaan! Muutokset ovat mahdollisia.
HUOM! Ryhmien mahdolliset muutokset päivitetään verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin. Varmistathan ryhmien kokoontumiset sieltä.