Etelän-SYLIn tämän vuoden viimeinen toimintaviikko käynnistyy viikonlopun jälkeen. Luvassa on joulutauollakin kahvihetkiä Zoomissa (28.12., 30.12. ja 4.1.), joten keskusteluseuraa on tarjolla.
Tänään julkaisimme Youtube-kanavallamme luentotallenteen aiheesta ”Aggressio ja raivo syömishäiriöön sairastuneen maailmassa”. Luennoitsijana Syömishäiriökeskuksen Lea Attila. Katso tallenne tästä!
- Ma 14.12. klo 14.30–16: Zoom-kahvihetki
- Ti 15.12. klo 18–19.30: Ahmimistyyppisesti oireilevien ryhmächat
- Ke 16.12. klo 16–17: Zoom-kahvihetki
- Ke 16.12. klo 17.30–19.30: Etäluento: Vapaudu viiltelystä
- To 17.12. klo 17–18: Sairastavien ja toipuvien Zoom-verkkovertaistukiryhmä
- To 17.12. klo 18.30–20: Zoom-meditaatio: Myötätuntoinen mieli
LISÄTIETOA:
Etäluento: Vapaudu viiltelystä
Ke 16.12. klo 17.30–19.30: MAKSUTON
Toteutetaan Zoom-etäyhteydellä; saat linkin ilmoittautumisen yhteydessä
Kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti, tietokirjailija Emilia Kujala
Viiltely on keino käsitellä voimakasta ahdistusta. Se helpottaa oloa hetkellisesti, mutta pahentaa ahdistusta pidemmän päälle, eikä opeta kohtaamaan sitä rakentavalla tavalla. Luennolla lisätään ymmärrystä viiltelyn syistä ja seurauksista kognitiivisen käyttäytymisterapian, erityisesti dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) näkökulmasta. Lisäksi käydään läpi taitoja, joiden avulla ahdistusta voi käsitellä tilanteissa, joissa viiltelyyn on suuri houkutus. Luento on avoin kaikille. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Ilmoittautumiset: uura-liina.lahti(at)etelansyli.fi.
Myötätuntoinen mieli – avoin meditaatiotunti
to 17.12. klo 18.30–20; MAKSUTON
Osallistumislinkki: https://us02web.zoom.us/j/81241199846
Kaikille avoimen ja matalan kynnyksen meditaatiotunnin aikana yritetään rauhoittaa mieltä ja lähestyä myötätunnon voimaannuttavia vivahteita. Myötätunto voi auttaa kärsimyksen kohtaamisessa ja kärsimyksen vähentämisessä. Meditaatiotuntiin osallistuminen ei edellytä aiempia meditaatiokokemuksia. Harjoitteet tehdään istualtaan sohvalla tai tuolilla. Meditaatio-osion jälkeen voi jäädä vielä noin puoleksi tunniksi ja jutella meditaation aikana ilmenneistä kokemuksista tai muista ajankohtaisista mietteistä. Osallistuminen ei edellytä rekisteröitymistä Zoomiin. Zoom-ryhmiin osallistutaan kasvot näkyvillä, mutta huoneentaulusta poiketen, meditaatio-osuuden voi tehdä kamera pois päältä. Tunnille voivat osallistua sekä sairastavat että läheiset.
Syömishäiriötä sairastavien ja toipuvien Zoom-
verkkovertaistukiryhmä
to 17.12. klo 17–18
Osallistumislinkki: https://us02web.zoom.us/j/89197902111
Ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joita oma syöminen, liikunta tai kehonkuva mietityttävät. Sinulla ei tarvitse olla diagnoosia tai hoitosuhdetta mukaan tullaksesi. Ryhmään ei voi osallistua lenkiltä tai muuten ulkoillessa. Ohjaajina toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset, joilla on omakohtaista kokemusta syömishäiriön sairastamisesta ja toipumisesta. Klo 17.05 ryhmään ei oteta enää uusia osallistujia, joten tulethan ajoissa paikalle. Ennen mukaan tulemista, perehdythän Zoom-verkkovertaistukiryhmän huoneentauluun.
Tulevat ryhmät:
Ryhmä syömishäiriöitä sairastaville vanhemmille (Zoom)
torstaisin 4.2., 18.2., 4.3., 18.3., 1.4., 15.4., 29.4., 13.5. ja 27.5. klo 17.30–19; MAKSUTON
Toteutetaan Zoom-etäyhteydellä
Ryhmässä käydään keskustelua omasta sairaudesta ja sen vaikutuksista perhe-elämään. Mahdollisia teemoja: 1. Miten puhua lapselle syömishäiriöstä?
2. Lapset ja oireilu
3. Hoitokontaktit ja niiden tuki perheelle 4. Terve itsekkyys 5. Ylisukupolvisuus ja 6. Perheruokailu. Lopulliset teemat päätetään osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Ryhmiin osallistutaan kasvot näkyvillä (kamera päällä). Osallistuminen ei edellytä rekisteröitymistä. Keskustella voit etunimelläsi tai nimimerkillä. Ilmoittautumiset: uura-liina.lahti(at)etelansyli.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä toivomme, että kerrot minkä ikäisiä lapsia sinulla on (voit olla myös raskaana) ja oletko hoidon piirissä. Ko. tiedot tulevat ainoastaan yhdistyksen työntekijän tietoon. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla. Lämpimästi tervetuloa!
HUOM! Ryhmien mahdolliset muutokset päivitetään verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin. Varmistathan ryhmien kokoontumiset sieltä.
Voit seurata meitä Youtubessa, Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä (@etelansyli).
**********************************************************************
Syömishäiriötä voi sairastaa kuka tahansa iästä, sukupuolesta ja vaa’an lukemasta riippumatta. Liian moni jää edelleen oireidensa kanssa yksin. Mahdollista tuki mahdollisimman monelle sairastavalle ja liity jäseneksi! https://syomishairioliitto.fi/liity-jaseneksi