Jatkamme toiminnan toteuttamista etänä koko helmikuun ajan Uudenmaan alueen koronasuositusten mukaisesti. Tulevalla viikolla kahvittelun lisäksi voi osallistua läheisten omaan ryhmään tai teehetkeen, jossa teemana on tällä kertaa kehosuhde. Tervetuloa!
- Ma 1.2. klo 14.30–16: Zoom-kahvihetki
- Ma 1.2. klo 18–19.30: Ahmimistyyppisesti oireilevien vertaistukiryhmä (Zoom)
- Ke 3.2. klo 9–11: Tuki- ja neuvontachat
- Ke 3.2. klo 17–18.30: Teemallinen teehetki (Zoom)
- Ke 3.2. klo 17.30–19.30: Läheisten vertaistukiryhmä (Zoom)
- To 4.2. klo 16–17: Zoom-kahvihetki
LISÄTIETOA:
Teemallinen teehetki (Zoom)
Ke 3.2. klo 17–18.30; MAKSUTON
Osallistu hetkeen tästä!
Teehetki on avoin kaikille jollain tavoin syömisellä oireileville, toipumassa oleville tai niille, joita oma keho tai syöminen jollain tavalla mietityttää. Se on vertaistuellinen ryhmä, jota vetävät oman kokemuksen syömishäiriöstä omaavat vapaaehtoisemme. Teehetkissä on lämminhenkinen, avoin ja hyväksyvä ilmapiiri, jonne voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Toivomme kuitenkin, että saavut paikalle ryhmän alkamisaikaan klo 17.00, jotta pääset alusta mukaan teeman käsittelyyn. Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Ryhmään osallistutaan kamera päällä. Ryhmään ei voi osallistua lenkiltä tai muuten ulkoillessa. Helmikuun teema: kehosuhde.
Läheisten avoin Zoom-vertaistukiryhmä
ke 3.2. klo 17.30–19.30; MAKSUTON
Osallistu ryhmään tästä!
Läheisten avoimessa vertaistukiryhmässä sinulla on mahdollisuus keskustella yhdistyksen vapaaehtoisten ja muiden läheisten kanssa oman läheisen sairauteen liittyvistä asioista ja omasta jaksamisesta. Ryhmät ovat avoimia kaikille. Sinun ei tarvitse ilmoittautua. Olethan ajoissa paikalla, koska ryhmään sisään pääsy sulkeutuu klo 17.35. Teemallinen kerta 3.2.: Syömishäiriön puheeksi ottaminen sairastuneen kanssa, Lea Attila Syömishäiriökeskuksesta. Ryhmä kokoontuu tänä keväänä vielä 3.3., 7.4., 5.5. ja 2.6. klo 17.30-19.30.
Tuleva suljettu ryhmä läheisille:
Brunssi syömishäiriötä pitkään sairastaneiden läheisille
la 17.4. klo 11–13; MAKSUTON
Paikka: Hima & Sali -ravintola Kaapelitehtaan C-rapussa
Brunssilla sinun on mahdollisuus jakaa kokemuksia, ajatuksia ja tunteita toisten läheisten kanssa. Brunssilla on mukana psykologi Monica Ålgars, jolla on kokemusta pitkään syömishäiriötä sairastaneiden hoidosta. Sinulla on siis vertaistuen ohella mahdollisuus kysyä mieltä askarruttavista asioista alan ammattilaiselta. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Ilmoittautumiset ja mahdolliset erikoisruokavaliot: uura-liina.lahti(at)etelansyli.fi ke 14.4. mennessä. Kulkuohjeet Hima & Sali -ravintolaan.
Tuleva etätyöpaja:
Tunteiden tunnistaminen ja käsittelytaidot (Zoom)
la 8.5. ja 15.5. klo 10–12.30
Osallistumismaksu: 5 € jäsenille, 7 € ei-jäsenille.
Etätyöpajan ohjaa psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti Monica Ålgars, jolla on pitkä kokemus syömishäiriöiden parissa työskentelystä. Ilmoittautumiset: kaisa.lehtonen(at)etelansyli.fi. Huom! Ilmoittautumalla sitoudut molempiin kurssipäiviin! Osallistumislinkki lähetetään jokaiselle ilmoittautumisen jälkeen. Lisätietoa kurssin sisällöstä luvassa lähiaikoina.
Tulevat verkkovertaistukiryhmät:
Laihuushäiriöistä toipuvien ryhmächat
Tukinetissä joka tiistai 9.2.–25.5. klo 18–19.30; MAKSUTON
Oletko toipumassa laihuushäiriöstä ja kaipaisit vertaistuellista keskustelua? Ryhmächatissa keskustellaan vertaistuellisessa hengessä mieltä askarruttavista asioista yhdessä muiden ryhmäläisten ja vertaisohjaajien kanssa. Ryhmächat on toivoa ylläpitävä paikka, jonka kautta saada vertaistukea omaan toipumiseen. Toipumismyönteinen ja turvallinen ilmapiiri syntyy hyvässä hengessä keskustelusta, joten ennen mukaan tulemista, olethan ystävällinen ja perehdy huoneentauluun. Ryhmächattiin voi osallistua Tukinettiin nimimerkillä rekisteröityneet henkilöt. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ja ryhmän ollessa täysi, siirryt jonoon.
English-speakers’ peer support group chat
Feb 11th from 6 to 7.30 pm
Do you feel that food has become a problem for you? Or that food, eating habits or sports have become ways of controlling your emotions? The purpose of the group chat is to maintain hope and offer a place where you can share difficult thoughts and feelings. The atmosphere will be safe and recovery-oriented. Please, read the group chat principles carefully beforehand. Only a registered person can participate in the group chat. You can register under a screen name here and find the group chat here. The language of the website is Finnish, but the chat is in English. Chat hosts are Etelän-SYLI’s trained volunteers.
Etäluentoja:
keskiviikkoisin klo 17.30–19.30
24.2. Liikunta toipumisen tukena vai tukkeena?; Venla Eronen
31.3. Asiaa ahmintahäiriöstä (BED); Anna Keski-Rahkonen
28.4. Traumat syömishäiriön taustalla; Marita Kotro
26.5. Kokemuspuheenvuoro; Etelän-SYLIn vapaaehtoinen
30.6. Pohjaton nälkä toipumisen vaiheena; Elina Gambardella
Tutustu muuhun kevään 2021 toimintaan! Muutokset ovat mahdollisia.
HUOM! Ryhmien mahdolliset muutokset päivitetään verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin. Varmistathan ryhmien kokoontumiset sieltä.