Tulevalla viikolla on toimintaa niin ahmimistyyppisesti oireileville, laihuushäiriöistä toipuville kuin pitkään sairastaneillekin. Lisäksi keskiviikon chatissa sekä tiistain ja torstaina kahvihetkissä voi jutella kaikista syömiseen, liikkumiseen ja kehonkuvaan liittyvistä asioista. Tavataan linjoilla!
- Ma 15.2. klo 14.30–16: Zoom-kahvihetki
- Ma 15.2. klo 18–19.30: Ahmimistyyppisesti oireilevien vertaistukiryhmä (Zoom)
- Ti 16.2. klo 18–19.30: Laihuushäiriöistä toipuvien ryhmächat
- Ke 17.2. klo 9–11: Tuki- ja neuvontachat
- Ke 17.2. klo 17–18.30: Pitkään sairastaneiden ryhmä (Zoom)
- To 18.2. klo 16–17: Zoom-kahvihetki
LISÄTIETOA:
Laihuushäiriöistä toipuvien ryhmächat UUSI!
Tukinetissä joka tiistai 16.2.–25.5. klo 18–19.30; MAKSUTON
Oletko toipumassa laihuushäiriöstä ja kaipaisit vertaistuellista keskustelua? Ryhmächatissa keskustellaan vertaistuellisessa hengessä mieltä askarruttavista asioista yhdessä muiden ryhmäläisten ja vertaisohjaajien kanssa. Ryhmächat on toivoa ylläpitävä paikka, jonka kautta saada vertaistukea omaan toipumiseen. Toipumismyönteinen ja turvallinen ilmapiiri syntyy hyvässä hengessä keskustelusta, joten ennen mukaan tulemista, olethan ystävällinen ja perehdy huoneentauluun. Ryhmächattiin voi osallistua Tukinettiin nimimerkillä rekisteröityneet henkilöt. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ja ryhmän ollessa täysi, siirryt jonoon.
Pitkään sairastaneiden ryhmä (Zoom)
Ke 17.2. klo 17–18.30; MAKSUTON
Zoom-ryhmään pääset tästä!
Joskus syömishäiriö tuntuu jäävän rinnalla kulkevaksi kumppaniksi pidemmäksi aikaa kuin itse haluaisi. Toipuminen pitkittyy ja parempien jaksojen jälkeen takapakit tuntuvat jo tutuilta. Sairastaminen tuntuu kehossa ja mielessä. Osa ryhmäkerroista vietetään asiantuntijan alustamana ennalta valitun teeman pohjalta. Osa ryhmäkerroista on pelkästään vapaaehtoisvetoisia. Vapaaehtoisemme ovat syömishäiriön läpikäyneitä ja sairaudesta toipuneita vertaistukiohjaajia. Me emme kysele diagnoosia emmekä sairautesi kestoa. Ei ilmoittautumista. Helmikuun ryhmäkerta pidetään zoom-etäyhteydellä, muut ryhmäkerrat (17.3., 21.4. ja 19.5.) mahdollisuuksien mukaan Kaapelitehtaalla.
Kevään 2021 teemoitetut kokoontumiset ja alustajat:
17.2. Suun terveys – kysy hammaslääkäriltä, hammaslääkäri Jaana Honkanen ALUSTUS SIIRTYY!
17.3. Voimavarat, sairaanhoitaja Minna Anttonen
21.4. Unihäiriöt, fysioterapeutti Iida Viitasalo
Tuleva verkkovertaistukiryhmä:
Zoom-meditaatio: Myötätuntoinen mieli
to 25.2. klo 18.30–20; MAKSUTON
Osallistu meditaatioon tästä!
Kaikille avoimen ja matalan kynnyksen meditaatiotunnin aikana yritetään rauhoittaa mieltä ja lähestyä myötätunnon voimaannuttavia vivahteita. Myötätunto voi auttaa kärsimyksen kohtaamisessa ja kärsimyksen vähentämisessä. Meditaatiotuntiin osallistuminen ei edellytä aiempia meditaatiokokemuksia. Harjoitteet tehdään istualtaan sohvalla tai tuolilla. Meditaatio-osion jälkeen voi jäädä vielä noin puoleksi tunniksi ja jutella meditaation aikana ilmenneistä kokemuksista tai muista ajankohtaisista mietteistä. Zoom-ryhmiin osallistutaan kasvot näkyvillä, mutta meditaatio-osuuden voi tehdä kamera pois päältä. Tunnille voivat osallistua sekä sairastavat että läheiset.
Tuleva etätyöpaja:
Tunteiden tunnistaminen ja käsittelytaidot (Zoom)
la 8.5. ja 15.5. klo 10–12.30
Osallistumismaksu: 5 € jäsenille, 7 € ei-jäsenille.
Etätyöpajan ohjaa psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti Monica Ålgars, jolla on pitkä kokemus syömishäiriöiden parissa työskentelystä. Ilmoittautumiset: kaisa.lehtonen(at)etelansyli.fi. Huom! Ilmoittautumalla sitoudut molempiin kurssipäiviin! Osallistumislinkki lähetetään jokaiselle ilmoittautumisen jälkeen. Lisätietoa kurssin sisällöstä luvassa lähiaikoina.
Tulevia etäluentoja:
Liikunta toipumisen tukena vai tukkeena? (Zoom)
ke 24.2. klo 17.30–19.30; MAKSUTON
Osallistu luennolle tästä!
Luennoitsijana toimintaterapeutti Venla Eronen
Liikunta vaikuttaa tutkitusti positiivisesti fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä kohtuutehoisella liikunnalla voidaan jopa ehkäistä useita sairauksia. Helppoa ja yksinkertaista. Vai onko sittenkään? Syömishäiriö sotkee usein suhteen liikuntaan, ja liikunnasta voikin muodostua terveyttä ja toipumista uhkaava kuormitustekijä. Pysähtyminen on usein paikallaan. Onneksi nykyään kuitenkin ymmärretään, että oikein toteutettuna liikunta voi edistää toipumista, luoda toipuvalle positiivisempaa kuvaa itsestään ja kehostaan sekä tuoda myös niitä terveysvaikutuksia, joita liikunnalla yleisestikin tavoitellaan. Luennolle voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.
Kevään muita etäluentoja:
31.3. Asiaa ahmintahäiriöstä (BED); Anna Keski-Rahkonen
28.4. Traumat syömishäiriön taustalla; Marita Kotro
26.5. Kokemuspuheenvuoro; Etelän-SYLIn vapaaehtoinen
30.6. Pohjaton nälkä toipumisen vaiheena; Elina Gambardella
Tuleva ensitietoluento:
Kirkkonummen Zoom-ensitietoluento:
Syömishäiriöt – mistä on kyse?
to 25.3. klo 17.30–19.30; MAKSUTON
Osallistu etäluennolle tästä!
Luento tarjoaa kattavasti tietoa syömishäiriöitä sairastaville ja sairastavien läheisille sekä kaikille heille, joita aihe tavalla tai toisella koskettaa. Illan aikana kuullaan Etelän-SYLI:n toiminnanohjaajan osuus syömishäiriöistä, sairauden vaiheista ja yhteydessä olevista tekijöistä sekä asiantuntijavieraana toimivan hoitoalan ammattilaisen osuus Kirkkonummen alueen hoitopolusta. Ensitietoilta päätetään syömishäiriötä sairastaneen ja siitä toipuneen kokemuspuheenvuoroon. Lisätietoa: suvi.ala-venna(at)etelansyli.fi. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
Tutustu muuhun kevään 2021 toimintaan! Muutokset ovat mahdollisia.
HUOM! Ryhmien mahdolliset muutokset päivitetään verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin. Varmistathan ryhmien kokoontumiset sieltä.