Tapahtumat

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Värit sisälläni – taidetyöpaja kehon äärellä (zoom)

10.1.2023 klo 17:3019:30

Maalaaminen voi olla keino kohdata oma kehonsa ja oma itsensä sellaisena kuin on — väylä syvempään yhteyteen oman kehon kanssa. Maalaamisen avulla voi oppia ymmärtämään syvimpiä tuntemuksiaan ilman tarvetta löytää niille sanoja.

Lämpimästi tervetuloa Värit sisälläni -työpajaan, joka yhdistää oman kehon kohtaamisen ja maalauksen. Työpaja järjestetään jälleen Zoomin välityksellä kolmena tiistaina tammikuussa 10.1., 17.1., 24.1. klo 17.30-19.15. Ohjaajana toimii Emmi Ohraniemi.

Työpajassa pysähdytään oman kokemuksen äärelle maalaamisen ja kehollisuuden kautta. Kokoontumisten aikana lähestymme maalaamista hiukan eri kulman ja teeman avulla, mikä antaa mahdollisuuden tutkia, mikä itselle on mieluisin ja sopivin tapa luoda.

Jokainen kerta pitää sisällään alustuksen teemaan, liikemeditaation, intuitiivista ja vapaata maalausta, jota varten ei tarvitse osata mitään erityistä, sekä yhteisen lopetuksen.

Materiaalit: Työpajan alussa, ensimmäisellä kerralla, käydään läpi muutamia tapoja ja työkaluja, joilla maalaamista voi lähestyä. Työpajan tarkoitus ei ole kuitenkaan keskittyä niihin, vaan antaa tilaa jokaisen luovuudelle, omalle kokemukselle ja sille, mitä sisältä kumpuaa. Osallistua voi millä tahansa maaleilla. Lisäksi voi halutessaan varata työpajaan erilaisia kyniä, tusseja, pastelleja tms. Muutamiin tekniikoihin, joita alussa käydään läpi, akryylivärit ovat parhaiten soveltuvat, mutta samaa ideaa voi soveltaa kaikkeen. Voit varata halutessasi myös paksumpaa, esim. akvarelli- tai akryylipaperia. Tämän työpajan aikana sinulla on mahdollisuus myös kokeilla maalaamista suoraan kehon kautta – tätä kokoontumista varten voi varata vaikkapa sopivat suojahanskat mukaan.

Liikemeditaatio: Liikemeditaatio pitää sisällään jokaiselle soveltuvia kehoon vieviä harjoituksia. Sen tarkoitus on rauhoittaa hermostoa ennen siveltimeen tarttumista. Liikemeditaatioon on mahdollista ottaa mukaan musiikki, jos käyttää Spotifyta. Tämä ei ole välttämätöntä. Soittolista jaetaan halukkaille osallistujille jokaisen kerran alussa.

Työpaja vie kannatellusti ja ohjatusti omaan kokemukseen, joka lopussa tuodaan yhteen. Sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksistasi, tai olla omissa oloissasi.

Jos siis pysähtyisit oman kehosi äärelle, kuuntelisit hiljaa ja maalaisit ne tuntemukset ja kokemukset jotka koet, miltä teoksesi näyttäisi? Olisiko se ehkä värien sekamelskaa, abstraktia pyörremyrskyä, ehkä selkeitä kuvioita, ääriviivoja? Tai jotain muuta?

Tässä zoom-ryhmässä meditaatio- ja maalausosiot voi tehdä omassa rauhassa ilman kameraa. Ryhmäkerran alussa ja lopussa kohtaamme toisemme kamerat päällä.

Työpajan hinta on 5€ Etelän-SYLIn jäsenille, 7€ ei-jäsenille.
Ilmoittautumiset: kaisa.lehtonen(at)etelansyli.fi

Details

Date:
10.1.2023
Time:
17:30 – 19:30
Sarjat:
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Zoom

Organizer

Etelän-SYLI ry
Email
View Organizer Website

Kevään 2024 ohjelma

Kesän 2024 ohjelma