Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Myötätuntoinen mieli – avoimet Zoom-meditaatiotunnit

to 25.5. klo 18:3019:30

Matalan kynnyksen meditaatiotuntien aikana rauhoitetaan mieltä ja lähestytään myötätunnon voimaannuttavia vivahteita, joka voi auttaa kärsimyksen kohtaamisessa ja vähentämisessä. Ohjaajina toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset ja tunneille ovat lämpimästi tervetulleita niin syömishäiriöitä sairastavat kuin läheiset.

Zoomiin osallistutaan kasvot näkyvillä, mutta meditaatio-osuuden voi tehdä kamera pois päältä. Keskustelun näkyminen ja kuuluminen muille tulee suojata.

Muistathan tulla ryhmään sen alkamisaikaan klo 18.30.

Tuntien sisältö:

Meditaatio-tunneille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta meditoimisesta. Tunneilla ei tarvitse miettiä, meditoiko oikein tai väärin, koska meditaatioissa ei ole oikeaa tai väärää tapaa. Meditaatiossa usein kohdataan osittain vaikeita ajatuksia, tunteita ja kehon kokemuksia, mutta meditaation tuoma tietoinen läsnäolo voi auttaa käsittelemään niitä ja rentoutumaan. Vaikka meditaatiossa on lainalaisuuksia itämaisesta viisausperinteestä ja buddhalaisuudesta, kyseessä ei ole uskon harjoittaminen.

Jokainen tunti alkaa lyhyellä saapumis- ja rauhoittumismeditaatiolla (rauhoittavaan rytmiin hengittäminen). Sen jälkeen tulee pidempi meditaatio-harjoitus, jonka aihe ja keskipiste vaihtelevat (esim. myötätuntoinen tunteiden tiedostaminen, turvapaikan luominen, yhteys minän eri puoliin). Harjoitteet tehdään istualtaan sohvalla tai tuoleilla.

Meditaatio-osuuden jälkeen voi lähteä tai jäädä loppukeskustelu-osioon (n. 30 min) juttelemaan meditaation aikana syntyneistä ajatuksista ja kokemuksista. Keskusteluun osallistuminen on vapaaehtoista, kokemuksistaan ja ajatuksistaan voi kertoa juuri sen verran, mikä hyvältä tuntuu.

Myötätunto ei ole mikään yksiselitteinen käsite – tulee mukaan tutkimaan, mitä se tarkoittaa sinulle!

Osallistu tunnille tästä!

Tiedot

Päivämäärä:
to 25.5.
Aika:
18:30 – 19:30
Sarjat:
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

Etelän-SYLI ry
Sähköposti
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Syksyn 2023 ohjelma

Vuodenvaihteen 2023-2024 ohjelma

Lataa ohjelma (pdf)