Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Myötätuntoinen mieli – avoimet Zoom-meditaatiotunnit

su 18.2. klo 17:0018:00

Matalan kynnyksen meditaatiotuntien aikana rauhoitetaan mieltä ja lähestytään myötätunnon voimaannuttavia vivahteita, joka voi auttaa kärsimyksen kohtaamisessa ja vähentämisessä.

Ohjaajina toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset. Tunneille ovat lämpimästi tervetulleita niin syömishäiriöitä sairastavat kuin läheisetkin.

Zoomiin osallistutaan kasvot näkyvillä, mutta meditaatio-osuuden voi tehdä kamera pois päältä. Keskustelun näkyminen ja kuuluminen muille tulee suojata.

Muistathan tulla ryhmään sen alkamisaikaan klo 17.00.

Keväällä rauhoitutaan meditaation parissa seuraavina sunnuntaina: 18.2., 17.3., 28.4. ja 19.5. klo 17–18.

Pääset mukaan tästä.

Tuntien sisältö:

Meditaatiotunneille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta meditoimisesta. Tunneilla ei tarvitse miettiä, meditoiko oikein tai väärin, koska meditaatioissa ei ole oikeaa tai väärää tapaa.

Meditaatiossa usein kohdataan osittain vaikeita ajatuksia, tunteita ja kehon kokemuksia, mutta meditaation tuoma tietoinen läsnäolo voi auttaa käsittelemään niitä ja rentoutumaan. Vaikka meditaatiossa on lainalaisuuksia itämaisesta viisausperinteestä ja buddhalaisuudesta, kyseessä ei ole uskon harjoittaminen.

Jokainen tunti alkaa lyhyellä saapumis- ja rauhoittumismeditaatiolla (rauhoittavaan rytmiin hengittäminen). Sen jälkeen tulee pidempi meditaatioharjoitus, jonka aihe ja keskipiste vaihtelevat (esim. myötätuntoinen tunteiden tiedostaminen, turvapaikan luominen, yhteys minän eri puoliin). Harjoitteet tehdään istualtaan sohvalla tai tuoleilla.

Meditaatio-osuuden jälkeen voi lähteä tai jäädä loppukeskusteluosioon juttelemaan meditaation aikana syntyneistä ajatuksista ja kokemuksista. Keskusteluun osallistuminen on vapaaehtoista. Kokemuksistaan ja ajatuksistaan voi kertoa juuri sen verran, mikä hyvältä tuntuu.

Myötätunto ei ole mikään yksiselitteinen käsite. Tule mukaan tutkimaan, mitä se tarkoittaa sinulle!

Tiedot

Päivämäärä:
su 18.2.
Aika:
17:00 – 18:00
Sarjat:
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

Etelän-SYLI ry
Sähköposti
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Kevään 2024 ohjelma

Kesän 2024 ohjelma