Tapahtumat

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinaari: Liikuntasuhde ja syömishäiriö

26.4.2023 klo 17:3019:00

Webinaarin aiheena syömishäiriö ja liikuntasuhteen muodostuminen, liikunnan hyödyt ja haitat sekä se, miten elämäntilanne vaikuttaa siihen, kumpaa harrastamamme liikunta on.

Osallistu webinaariin tästä!

Olemme liikkujina aina omanlaisiamme, ja liikuntasuhteemme on yksilöllinen. Liikuntasuhde voi myös ajan kuluessa muuttua.

Liikunnan pitäisi ensisijaisesti olla iloinen ja hyvinvointia tukeva asia. Ilon ja nautinnon löytäminen ei aina ole yksinkertaista, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoista.

Käsiteltäviä kysymyksiä ovat lisäksi:

  • Miten tunnistaa pakkoliikunta?
  • Miten pakonomainen liikunta vaikuttaa arkeen?
  • Miten vähitellen irroittautua siitä? (Avun hakeminen on tärkeää, mikäli asian kanssa ei itse pärjää.)

Kenelle?
Webinaari on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille. Urheilijoille, valmentajille, terveydenhuollon ammattilaisille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat tekemisissä liikunnan kanssa.

Miksi kannattaa osallistua?
Webinaarista saa oikeaa tietoa pakkoliikunnan tunnistamisesta sekä hyvästä ja terveestä liikuntasuhteesta.

Luennoitsijat:
Jouni Kuivalainen
työskentelee Syömishäiriökeskuksessa Oman Elämänsä Urheilija -projektin koordinaattorina sekä koulutusten kehittäjänä. Hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa terveystieteitä, pääaineenaan liikuntalääketiede ja kirjoittaa parhaillaan kandityötään aiheesta ”Liikunta syömishäiriöhoidon tukena”. Työssään OEU-projektissa hän on kehittänyt hoitomallia urheilijoille sekä perehtynyt liikunnan ja syömishäiriöiden monimutkaiseen suhteeseen. Laji- ja fysiikkavalmennusta koripallon ja jalkapallon parissa hän on tehnyt 17 vuotta. Valmennettavat ovat olleet 6–20-vuotiaita.

Lea Attila on sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja. Hän on työskennellyt Syömishäiriökeskuksessa 17 vuoden ajan syömishäiriöön sairastuneiden nuorten, nuorten aikuisten ja heidän perheidensä sekä nuorten urheilijoiden kanssa.

Toteutus:
Webinaari toteutetaan Zoom-sovelluksella. Sinulla ei tarvitse olla erillistä sovellusta, vaan voit osallistua webinaariin suoraan yllä olevasta linkistä. Osallistujien kamerat ja mikit ovat kiinni. Webinaariin mahtuu 1000 ensimmäisenä osallistumislinkkiä painanutta.

 

Details

Date:
26.4.2023
Time:
17:30 – 19:00
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Venue

Zoom

Organizer

Etelän-SYLI ry
Email
View Organizer Website

Kevään 2024 ohjelma

Kesän 2024 ohjelma