Nina

Hei! Olen Nina (s. 1970) ja Itävallasta kotoisin. Taustani on alkoholistiperheestä, jossa opin aika pienestä lähtien, että pitää ottaa vastuuta, olla kiltisti ja hoitaa kotia ja pikkuveljeä.

Siitä syntyi kipeä kaipaus tulla nähdyksi, rakastetuksi ja yritin selviytyä kiltin tytön roolissa. 

Noin 13-vuotiaana tuli ristiriitaisia tunteita, kun en uskaltanut tulla naiseksi (kauniin mutta sairaan äidin rinnalla), ja siihen liittyi varmasti ajatus, että piti olla ”pieni”, ”söpö” ja hoikka.

Piilotin suklaata ja makeisia, ja yritin syödä mahdollisimman vähän. Syömishäiriön rajatilanne tuli vastaan kun olin 25 v, kun pakkomielteinen liikunta ja ruuan ”unohtelu” hallitsi elämää noin pari vuotta ja pelko lihota, koska espanjalainen iso rakkaus mielestäni vaatii olla todella hoikka. Onneksi pääsin vaiheen yli.

Kävin mm. AA-ryhmissä ja neljä vuotta psykoterapiaa, joka auttoi traumojen työstämistä. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että kontrollointitarve ja rakkauden huuto ovat oireita lapsuudesta.

Siirtymävaiheet, tietyt iät ja tapahtumat elämässä niitä laukaisi. Myötätunto itseä kohden ja rakkautta ovat niin tärkeät! Nyt haluan auttaa muita ymmärtämään, kuunnella ja olla läsnä.

Minulle voi kirjoittaa suomeksi (ja pyydän, että ei paheksu, jos suomen kieltäni joskus ei ole ihan täydellistä), englanniksi tai saksaksi. Pyrin vastaamaan viesteihin mahdollisimman nopeasti, ainakin viikon sisällä.

Huom! Kesällä 2024 Nina lomailee 8.7.–11.8.

nina(at)etelansyli.fi

Retu

Moikka! Olen Retu, 25-vuotias graafinen suunnittelija pk-seudulta. Olen kulkenut pitkän matkan syömishäiriön, erityisesti anoreksian, parissa. Olen sukupuolivähemmistöä, mikä aiheutti minulle ...

Jenni

Olen 25-vuotias urheilija, jolla on ollut pitkä tausta niin ortoreksian kuin ahmimishäiriön kanssa. Tiedän miltä tuntuu, kun ruoka, urheilu ja ...

Vilma

Hei! Olen Vilma (syntynyt -75). Läheiseni sairasti syömishäiriötä ja elin sairastuneen elämää siinä rinnalla. Kokemuksesta opin itse olemaan armollisempi niin ...

Leena

Hei! Olen Leena (-93) ja kävin läpi anoreksian ja siitä toipumisen noin kymmenessä vuodessa. Sairastuin noin 11-vuotiaana ja rämmin peruskoulun ...