Tapahtumat

Loading Events

« All Events

Webinaari: Syömishäiriöt urheilussa ja valmennuksessa

ke 29.5. klo 17:3019:15

Osallistu tästä!

Tervetuloa mukaan webinaariin, jos haluat ymmärtää enemmän liikunnan ja urheilun välisistä yhteyksistä syömishäiriöihin!

Syömishäiriöoireilun tunnistaminen urheilijalla tai paljon liikkuvilla ei ole helppoa, ja se usein tapahtuu kovin myöhään.

Varhainen tunnistaminen ja oireiluun puuttuminen voi estää syömishäiriön etenemisen vakavammaksi, jolloin ennaltaehkäistään paljon inhimillistä kärsimystä. Siksi on tärkeää, että valmentajat, ohjaajat ja yleensä urheilijoiden ja paljon liikkuvien parissa päivittäin toimivat tunnistavat pienetkin häiriintyneen syömisen merkit ja osaavat asiallisesti tilanteeseen puuttua.

Häiriintynyt syöminen on niin yleistä urheilussa, että osaaminen asian suhteen on olennainen osa erityisesti valmentajien ammattitaitoa.

Luennoitsijana on Oman Elämänsä Urheilija -projektin koordinaattori, terveystieteiden yo, koripallo- ja fysiikkavalmentaja Jouni Kuivalainen Syömishäiriökeskuksesta.

Webinaarin alussa kuullaan Kian kokemuspuheenvuoro. Hän esittelee itsensä näin:

Hei! Minä olen Kia ja sairastin syömishäiriötä koko nuoruuteni ajan. Telinevoimistelu tuli elämääni ennen sairastumistani ja olinkin lajissa mukana yli kymmenen vuotta.

Voimistelu oli syömishäiriössäni kaksiteräinen miekka, sillä se toi samalla hurjasti iloa ja toivoa mutta samalla ylläpiti sairauttani. Rakastin voimistelua niin paljon, että olin valmis tekemään mitä vain pitääkseni sen osana elämääni.

Kuitenkin, loukkaantumisen ja toipumisen myötä, opettelin terveen liikuntasuhteen ja ymmärsin, että liikunnan ei kuulu olla pelkkää suorittamista ja pakkopullaa.

Osallistujien kamerat ja mikrofonit ovat kiinni. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää chatissä.

Details

Date:
ke 29.5.
Time:
17:30 – 19:15
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Zoom

Organizer

Etelän-SYLI ry
Email
View Organizer Website

Kevään 2024 ohjelma

Kesän 2024 ohjelma