Sähköpostituki

Me tiedämme, että kynnys vertaistuen pariin tulemiselle voi joskus tuntua kohtuuttoman suurelta. Tämän vuoksi haluamme tarjota Sinulle monenlaisia tukimahdollisuuksia – muitakin kuin yhteistä läsnäoloa vaativia. Sähköpostituki mahdollistaa kuulluksi tulemisen kokemuksia ajasta tai paikasta riippumatta. Lähde rohkeasti kokeilemaan!

Voit halutessasi kirjoittaa sähköpostia vertaistukihenkilöillemme Johannalle, Lauralle, Vanessalle (myös ruotsiksi), Venlalle tai Vilmalle ja Annariikalle. Johanna, Laura, Vanessa ja Venla vastaavat sairastaville ja toipuville, Vilma ja Annariikka läheisille. For email support in English, please write to Roosa or Pihla. Kysy rohkeasti mieltäsi painavia asioita tai kirjoita muuten vaan.

Muistithan, että myös sähköpostitse käytävä vertaistuki on aina ehdottoman luottamuksellista.


Hei! Olen Vilma (syntynyt -75). Läheiseni sairasti syömishäiriötä ja elin sairastuneen elämää siinä rinnalla. Kokemuksesta opin itse olemaan armollisempi niin sairastuneita kuin itseänikin kohtaan. Ymmärrän, että tunteet seilaavat laidasta laitaan niin sairastuneella kuin läheiselläkin ja se on normaalia – on ihan sallittua tuntea ja kertoa tunteistaan. Itse koin, että kun omatkin ristiriitaiset tunteeni hyväksyttiin ja sain kertoa niistä avoimesti (ja sen kyllä teinkin), syyllisyyden ja voimattomuuden tunteet helpottivat ja jaksoin olla taas reippaammin sairastuneenkin tukena itseäni kadottamatta.

Olet vapaa kirjoittamaan omalla tyylilläsi mieltäsi painavista asioista ja pyrin olemaan tukenasi haastavassa tilanteessasi. Luen sähköpostiani päivittäin ja pyrin vastaamaan sinulle mahdollisimman pian.

etunimi@etelansyli.fi


Moi! Olen Annariikka, 28v. Pikkusiskoni sairastui syömishäiriöön minun ollessani 16-vuotias ja seurasin hänen sairastamistaan sekä paranemistaan läheltä. Noina vuosina opin, että syömishäiriöisen kanssa sairastavat myös perhe sekä läheiset ja kuinka tärkeää on muistaa myös oma hyvinvointinsa sairastuneen tukemisen ohella. Vaikeina hetkinä on löydettävä aikaa myös itselleen ja omista tunteistaan puhumiselle.

Kokemuksen jälkeen ymmärrän itseäni ja omia tunteitani paremmin. Lisäksi osaan suhtautua syömishäiriöihin armollisemmin ja tiedän, että vaikeudet on mahdollista kääntää iloksi.

Minulle voit kirjoittaa niin iloista kuin suruistakin, eikä mikään asia ole liian pieni jaettavaksi. Pyrin vastaamaan viesteihin 1-3 päivän sisällä.

etunimi@etelansyli.fi


Hei, olen Johanna (36-v), ja sairastin 18 vuotta bulimiaa. Kärsin myös traumatiloista, jatkuvasta ahdistuksesta, väsymyksestä, itseinhosta, paniikkikohtauksista ja elämän (erityisesti opiskelujen, työn ja liikunnan) suorittamisesta. Ulkoisesti menestyin, mutta sisäisesti kärsin. Pitkän prosessin ja itsetutkiskelun kautta parannuin ja pimeys alkoi viimein vaihtua valoon. Ahmimisen sekä suorittamisen tilalle tuli vahvemmin elämästä nauttiminen ja sen hyväksyminen kuka minä olen. Koen nyt olevani valmis auttamaan myös muita, olemaan tukena vertaisena ja tuomaan toivoa siitä, että syömishäiriöstä on mahdollista parantua, vaikka siitä olisi kärsinyt melkein 20 vuotta.

Minuun voit olla yhteydessä asiassa kuin asiassa, pienessä tai suuressa ja pyrin vastaamaan 1-2 päivän sisällä. Vaihdan mielelläni ajatuksiani kanssasi, mikäli vain otat rohkeasti yhteyttä!

etunimi@etelansyli.fi


Moikka, olen Liisa, 26 v. Olen sairastanut noin 7 vuotta bulimiaa anorektisella vivahteella ja nyt koen olevani siitä parantunut tai ainakin hyvin pitkällä paranemisprosessissani. Tiedän siis omasta kokemuksesta, että syömishäiriön voi voittaa. Itse pyrin hyvinvointiin ja onnellisuuteen kaikilla elämän osa-alueilla ja olen sitä mieltä, että kaikki ansaitsevat voida hyvin. Jos mikä tahansa askarruttaa tai painaa mieltä ota rohkeasti yhteyttä: olen täällä sinua varten! Luen sähköpostia ainakin joka toinen päivä ja pyrin vastaamaan muutaman päivän sisällä.

etunimi@etelansyli.fi


Hei, olen Anna 24v. Olen aina ollut taipuvainen syömistottumusten muutoksiin vaikeissa elämäntilanteissa, ja varhaisaikuisuudessa sairastuin täysimittaiseen syömishäiriöön. Pian elämääni hallitsi kilojen pudottaminen mahdollisimman nopeasti keinolla millä hyvänsä. Syömättömyys, oksentelu ja tiukka ortorektinen ruokavalio sekä pakkoliikunta saivat niin kehon kuin mielenkin järkkymään. Toipuminen on ollut prosessi, johon tarvittu tukea ja puhumista vaikeista ja häpeällisistäkin tunteista. Kuitenkin syömishäiriöstä luopuminen on ollut elämäni paras päätös ja elämässäni on taas tilaa ilolle ja asioille jotka ovat minulle aidosti tärkeitä. Tuen mielelläni kaikkia jotka tuntevat kamppailevansa ja joilla on edes pieni kipinä toipumiseen. Pyrin vastaamaan 1-3 päivän sisällä. Ota rohkeasti yhteyttä!

etunimi@etelansyli.fi


Hei! Olen Mirella, 24v. ja sairastanut ortoreksiaa sekä bulimiaa anorektisilla piirteillä noin seitsemän vuotta. Muistan joskus ajatelleeni, että syömishäiriö vain kuuluu elämääni, on osa sitä iän kaikkisesti. Onneksi näin ei ollut. Voin omasta kokemuksestani kertoa, että syömishäiriön voi voittaa ja omat tunteet on mahdollista saada hallintaan. Olen aina ollut kova suorittamaan asioita sekä miellyttämään muita. Minulla on myös vahva kilpaurheilutausta. Nykyään pyrin olemaan itselleni mahdollisimman armollinen sekä teen asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi.

Voit kirjoittaa minulle ihan mistä vain, ihan milloin vain. Pyrin vastamaan muutaman päivän sisällä. Olen täällä sinua varten ja valmis auttamaan. Ja kuinka kliseiseltä se koskaan kuulostaakaan: elämä on ihmisen parasta aikaa. Voimme kaikki nauttia siitä. Käyn lukemassa sähköpostia joka toinen päivä ja pyrin vastaamaan muutaman päivän sisällä.

etunimi@etelansyli.fi


Moikka. Olen Laura (25) ja sairastuin anoreksiaan 13-vuotiaana. Kamppailin syömishäiriöni kanssa kolme vuotta, kunnes pääsin 16-vuotiaana osastojaksolle, jolloin toipumisprosessini pääsi käyntiin kunnolla. Itselleni syömishäiriö oli keino hallita kaikkea, sillä en osannut muutoin käsitellä tunteitani. Olin itseäni kohtaan ankara ja vaativa sekä perfektionismiin taipuvainen. Nyt olen toipunut syömishäiriöstäni lähes täysin mutta korjailen edelleen anoreksian itsetuntooni sekä kehonkuvaani jättämiä jälkiä. Suhteeni ruokaan ja syömiseen sekä liikuntaan on kuitenkin nykyään onneksi mutkaton, ja syömishäiriön tilalle on tullut elämästä nauttiminen ja ilo.

Haluan nyt auttaa ja tukea juuri sinua toipumisessasi. Otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä, mitä tahansa mieleesi tuleekaan. Pyrin vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.

etunimi@etelansyli.fi


Terve! Olen Vanessa (29 v), ja minulla on taustalla yli 10 vuotta jatkunut kamppailu bulimian kanssa. Koen vihdoin selättäneeni sairauteni hyvin pitkälti, ja siitä rohkaistuneena haluan nyt auttaa muita samankaltaisessa tilanteessa olevia. Nykyään elämässäni etusijalla on kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa on tilaa oman kehon kuuntelulle, positiivisuudelle sekä rennolle asenteelle. Pitkän prosessin jälkeen olen vihdoin kyennyt hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, ja se on tuonut elämääni paljon ihanuutta ja myös oivalluksen siitä, että syömishäiriöstä parantuminen on mahdollista. Otathan rohkeasti yhteyttä jos yhtään siltä tuntuu. Vaihdan mielelläni ajatuksia kanssasi! Luen sähköpostini päivittäin ja pyrin vastaamaan muutaman päivän sisään.

Ps. Svenska går lika bra!

etunimi@etelansyli.fi


Moikka! Olen Venla 25-vuotias ja sairastanut epätyypillisen laihuushäiriön, bulimisella vivahteella. Mukana kulki myös masennus. Päällimmäisenä syynä syömishäiriöni syntyyn oli koulukiusaaminen, jonka uhrina olin ala-asteelta aina 20-vuotiaaksi saakka. Sairastaessani suurin taakka oli ongelmieni salailu ja se, etten näyttänyt kenellekään pahaa oloani mikä sisälläni oli. Myös runsas liikuntaharrastus lietsoi sairauttani. Sain apua parikymppisenä työterveyden kautta ja näin pitkä hoitoprosessi lähti käyntiin. Monien osastojaksojen ja rankkojen vuosien jälkeen olen nykyjään vapaa syömishäiriöistä ja haluan auttaa muita, sillä tiedän miten kamala sairaus tämä on.

Ota rohkeasti minuun yhteyttä, mikäli pienikin asia mietityttää. Olen tukenasi! <3
Luen sähköpostini päivittäin ja pyrin vastaamaan viesteihin 1-2 päivän kuluessa. LOMALLA 1.4.-1.5.2017

etunimi@etelansyli.fi


Hello, I’m Roosa and 27 years old. Starting at Age 17, I struggled for about 5 years with anorexia that included both compulsive exercising as well as depression. Only now have I understood how up until then my perfectionism and achievement oriented attitude had been the driving forces of my life. I had always felt like I wasn’t good enough if it wasn’t for my external achievements and recognition. I felt I was not enough simply as myself. Letting go of this mental mindset has been by far the best thing that’s happened to me.

The cornerstones of my recovery were the open and honest conversations with both professionals as well as my family and friends. Admitting, confronting and finally accepting even my most sensitive and sometimes shameful feelings and fears were crucial in terms of my path to recovery. I have thankfully realized that I am enough and whole without any external achievements or self-inflicted demands to be or look a certain way.

I am ready and willing to give all my support to others. I would love to listen, share my thoughts and feelings and offer my own experiences in hopes that no one needs to feels they are alone with their struggles or that they are not enough just by being themselves exactly as they are today.

Please feel free to contact me, I’m here to listen and support. I will try to answer all messages within 1-3 days.

roosa(at)etelansyli.fi


Hi, I am Pihla (nearing my mid-thirties) and I’ve suffered from a mixed bag of disordered eating since my teens. My own recovery road has been long and rocky, but I’m at a point where I feel strong enough to support others in their recovery. I lived and worked in Scotland for 10 years and am interested in keeping up my language skills so do write to me if you are a sufferer or a loved one. I’ll do my best to offer some support, insight and a listening ear.

pihla.aaltonen(at)etelansyli.fi


Heimo

Heimo on vuonna 2014 perustettu startup -yritys, jonka missiona on muuttaa tapaa jolla ihmiset saavat tukea mielenterveysongelmiinsa. Heimo on vertaistuen yhteisö, jossa jokaisen ääni tulee kuulluksi. Palvelua on tekemässä intohimoinen tiimi Suomen johtavia sosiaalisen median asiantuntijoita, ohjelmoitsijoita sekä psykologeja.

Meidän Heimo on tukenasi

Olemme aloittaneet vertaistuen tarjoamisen myös mielen hyvinvoinnin yhteisö Heimossa. Siellä voit turvallisesti liittyä joukkoomme kertomaan sekä keskustelemaan tilanteestasi ja omista kokemuksistasi. Myös täysin anonyymisti. Juttelemassa on muita samassa tilanteessa olevia heimolaisia ja vertaistukihenkilöitämme, jotka ovat itse sairastaneet sekä kulkeneet sairastavan rinnalla. Olet lämpimästi tervetullut mukaan keskustelemaan sellaisena kuin olet, me emme kysele diagnooseja tai arvota ihmisiä heidän tilanteensa perusteella.

Et ole yksin, meidän heimo on sinun tukenasi. Vertaisina keskustelemassa Timi, Susanna ja Pihla:

”Hei, olen Pihla (Heimossa nimellä Pihlaja), kolmenkympin paremmalle puolelle päässyt Etelän-SYLIn aktiivi, hallituksen jäsen, vertsuryhmien vetäjä, mielenterveyskuntoilija sekä yksityiselämässä filosofian opiskelija, vaimo ja ylpeä koiranomistaja. Tykkään muutenkin kirjoitella, joten Heimo on minulle oikein luonteva paikka!”

https://www.youtube.com/watch?v=_u8-UNB5MZw