TIEDOTE: Epäterveestä on tullut haluttua ja tavoiteltavaa

Älä laihduta –päivää vietetään 6.5.
Ihmiset suorittavat elämäänsä ja mittaavat jatkuvasti suoriutumistaan, on oltava tehokas ja täydellinen kaikissa rooleissa. Täydellisyyteen pyritään keinoilla, jotka ovat näennäisesti terveellisiä, mutta todellisuudessa tuottavat haittaa sekä keholle että mielelle. Hyväksyttävä vartalo saavutetaan vain kovalla työllä, syömisen täytyy olla kontrolloitua ja tarkkaan mietittyä, liikunta on pakonomaista ja se rääkkää kehoa, työ vie elämästä liian suuren osan, vapaa-aika ei ole palauttavaa vaan joutenolo saa ihmisen ahdistuneeksi. Ylipainoisten tai lihavien ihmisten täytyy laihduttaa ollakseen hyväksyttäviä, sillä vain laihat ihmiset ovat onnellisia ja menestyviä. Laihduttamisesta on tullut ratkaisu kaikkeen ja sen avulla ihminen saavuttaa unelmansa. Kaikkien vaatimusten keskellä ihmiset tuntevat riittämättömyyttä.
Kyseenalaistamme ulkopuoliset pakot ja vaatimukset
Kansainvälisenä Älä laihduta –päivänä 6.5. Syömishäiriöliitto-SYLI ry ja sen jäsenyhdistykset haluavat kyseenalaistaa näitä pakkoja ja herättää ihmiset ajattelemaan, miten ulkoapäin tulevat vaatimukset vaikuttavat heidän elämäänsä. Onko oma elämä oikeasti omannäköistä? Tunnistaako ihminen omat halunsa ja toiveensa, vai vertaako hän itseään muihin ja antaa toisten odotusten määrittää itseään? Ovatko ihmisen valinnat aidosti terveitä ja tukevatko ne hyvää oloa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia?
Liitto ja sen jäsenyhdistykset ympäri Suomen viettävät Älä laihduta –päivää eri tavoin. Tapahtumat kootaan Facebook-sivulle https://www.facebook.com/alalaihduta/ sekä liiton nettisivuille http://www.syomishairioliitto.fi/ajankohtaista/tapahtumat/ala-laihduta-6-5.html
Sivut päivittyvät jatkuvasti.
Jokaisella on oikeus olla omannäköinen ja ainutlaatuinen. Tervetuloa mukaan!
Lisätiedot ja yhteys haastateltaviin kokemusasiantuntijoihin:
Viestintävastaava Terhi Luukkainen
puh. 040 754 4933

älälaihduta