Tervetuloa kesä!

On 1. kesäkuuta eli voimme vihdoinkin toivottaa kesän virallisesti alkaneeksi! Syreeni on kukkinut jo hyvän aikaa, lupiinit puskevat tienposkesta ja löytyypä muutama itikan paukamakin jo iholta. Tervetuloa siis rakas ystävämme, sinua on odotettu!
Kesä merkitsee meille kaikille erilaisia asioita. Osa teistä varmasti siirtyy kesälaitumille opinnoista ja töiden ääreltä. Mökille rauhottumaan tai kesäfestareille valvomaan. Moni myös suuntaa kesäksi töihin, haalimaan kesätyökokemusta tai matkarahoja syksyn lomareissua varten. Joku vakitöissä oleva ei kenties kerkeä lomailla ollenkaan. Myös teille, jotka ette ole töiden tai opintojen äärellä, kesällä on oma merkityksensä vuoden kierrossa.
Oli sinun kesäsi millainen tahansa toivomme, että vietät sen sydäntäsi kuunnellen <3
Me työntekijät Etelän-SYLIssä emme suinkaan vielä loikkaa lomille, ja kun sen aika heinäkuussa koittaa ei toimintamme hiljene silloinkaan täysin: mm. kaikille avoimet kahvihetket pyörivät läpi kesän tuttuun tapaan ma ja to klo 14-16 Kaapelin toimitilassa. Myös sähköpostituki ja Heimolaiset kirjoittelevat läpi kesän. Ompa tiedossa myös kirjoittamistyöpaja, jonka ihana vapaaehtoisemme vie merellisiin puistomaisemiin Helsingin Kaivopuistoon. Kesäajan ohjelma kannattaakin tsekata viimeistään nyt!
Vaikka kesäaurinko lämmittää mukavasti, on täällä toimistolla katse ollut käännettynä jo tovin aikaa ensi syksyyn ja syksyn tarjontamme onkin jo melkolailla paketissa. Yhtenä tärkeänä nostona ensi syksyn tukitoiminnasta mainittakoon ahmintatyyppisesti oireilevien tuki, jota olemme lisänneet: Syksystä lähtien ahmimistyyppisesti oireileville on tarjolla avoin vertaistukiryhmä 2 krt/kk. Lisäksi olemme perustaneet oman avoimen BED-oireilevien vertaistukiryhmän, joka kokoontuu 1 krt/kk. Myös kurssitarjonnastamme löytyy yhden päivän työpaja liittyen ahminnan hallintaan. Syksyn ohjelmaan kannattaakin tutustua jo nyt.
Muistathan, että ohjelmamme saattaa elää matkalla kohti loppuvuotta. Tarkistathan siis ryhmien kokoontumisajankohdan aina ennen ryhmään tulemista. Ja jos tutut merkit paikkansa pitää, niin ohjelmamme täydentyy matkan varrella meille esitettyjen toiveiden ja ideoiden myötä! Helpoiten päivitetyimmän tiedon löydät verkkosivuiltamme tapahtumakalenterista. Voit myös liittyä tiedotuslistalle, jolloin saat joka viikon maanantaina viikkoinfon suoraan s-postiisi. Myös facebook ja twitter -tilimme toimivat aktiivisina tiedotuskanavin – kannattaa siis tykätä meistä!
Aurinkoisia alkukesän päiviä teille jokaiselle,
toivottelevat Kaisa & Uura Kaapelilta
 
Pään painan ruohikollekesäruno
ja oion jalkojain
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.

Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.

-Tove Jansson